Roditelji kao temelj, životno osiguranje kao stup sigurne budućnosti

Jedan je od ključnih aspekata roditeljstva osiguravanje sigurne budućnosti za svoju djecu. U tom kontekstu, životno osiguranje igra važnu ulogu jer pruža zaštitu u slučaju nepredviđenih okolnosti poput smrti.

Kad vam se nešto dogodi, vaša obitelj ne gubi samo voljenu osobu. Vaši najdraži također se mogu suočiti sa značajnim financijskim problemima. Hoće li vaši najdraži biti adekvatno zaštićeni, ovisi o tome koliko bogatstvo ostavljate svojoj obitelji i ostaju li im stalni sigurni prihodi. Same mirovine za udovice i udovce obično nisu dovoljne da članovima obitelji osiguraju financijsku sigurnost. Riziko životno osiguranje nudi mladim obiteljima priliku da osiguraju svoju budućnost.

U pravilu ima smisla da se oba roditelja financijski zaštite. Na primjer, ako glavni uzdržavatelj umre, drugi roditelj može uzdržavati obitelj isplatom životnog osiguranja. Ako osoba koja odgaja djecu umre, preživjela osoba može raditi manje ili financirati osobu koja će brinuti o djeci.

Zaštita djece posebno je korisna za samohrane roditelje i roditelje koji su u kasnijoj dobi dobili djecu. Riziko životno osiguranje ne nudi samo vašem partneru, već i vašem djetetu sredstva u hitnim slučajevima, na primjer za završavanje školovanja ili studija bez financijskih briga.

Primjer 40-godišnjeg oca sa stambenim objektom

Otac (40), jedini prihoditelj godišnje dobije 25.000 eura bruto. Obitelj se tek uselila u vlastiti stan s dvoje male djece i podigla kredit od 200.000 eura.

Obitelj se osigurala putem Riziko životnog osiguranja. Na taj način Riziko životno osiguranje nudi mladoj obitelji sigurnost da će moći zadržati svoj dom ako se nešto dogodi njihovu ocu. Primjer pokazuje da je životno osiguranje posebno korisno za obitelji koje posjeduju vlastiti dom: mjesto stanovanja ostaje isto, čak i ako se nešto dogodi onome tko zarađuje.

Primjer 38-godišnje samohrane majke

Zaposlena samohrana majka (38) želi svojoj sedmogodišnjoj kćeri pravovremeno pružiti financijsku sigurnost u slučaju da joj se nešto dogodi. O djetetu bi se brinuli baka i djed, ali imaju samo malu mirovinu. S Riziko životnim osiguranjem želi svojim roditeljima pružiti financijsku sigurnost za svaki slučaj. Osim toga, osigurava svojoj kćeri završetak škole ili studija bez financijskih briga.

Budite odgovorni roditelji, brinite se o svojoj djeci i razmislite o načinu kako najbolje pružiti sigurnost i zaštitu za njihovu budućnost.